...
Populära bryggkaffesorter nu även som kapselförpackningar

Kapselmaskiner för kaffe och te blir allt populärare i Sverige och utbudet av olika smaker och kvaliteter i de speciella kapselförpackningarna blir allt större. Som en följd av detta har Löfbergs, som är ledande på den svenska kapselmarknaden, beslutat att även lansera två av sina mest populära bryggkaffesorter – Jubileum och Kharisma – i kapslar.
”Förra året ökade kapselmarknaden med hela 86 procent. Därför känns det jättekul att vi nu kan erbjuda två av våra mest omtyckta bryggkaffe även som kapslar”, säger Leif Sjöblom, marknadschef på Löfbergs.


Kaffekvaliteterna Jubileum, som togs fram i samband med Löfbergs 100-årsjubileum, och Kharisma, som lanserades 2011, har tidigare bara sålts som malet kaffe och som hela bönor, men finns nu alltså även som kapslar.
”Det här innebär att vi utökar vårt kapselsortiment och nu kan erbjuda 15 olika alternativ av bryggkaffe, espresso, varm choklad och te förpackade i kapslar”, säger Leif Sjöblom.

Kapselvarianterna av Jubileum och Kharisma säljs i en nyutvecklad mulitförpackning, innehållande 16 kapslar (se bilden ovan).
------------------------------------------------------
Löfbergs, som grundades 1906, är ett av Nordens största familjeägda kafferosterier. Företaget har 280 anställda och omsätter 1,5 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Karlstad och företaget har egna rosterier i Sverige, Norge, Danmark och Lettland. Företaget hette tidigare Löfbergs Lila, men ändrade namn, logotyp och förpackningsdesign för mindre än ett halvår sedan (läs här).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-01-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK