...
Framgång för tillverkning och fyllning av PET-behållare i monoblockmaskiner

Så kallade monoblockmaskiner, där man i en och samma enhet kombinerar tillverkning och fyllning av PET-förpackningar är mycket framgångsrika på marknaden.
Det skriver tyska förpackningsmaskintillverkaren Krones samtidigt som man konstaterar att nu sålt mer än 500 exemplar av sina egna monoblockkoncept, där den modernaste maskinen heter ErgoBloc L (bilden).


Den första monoblocklösningen från Krones där man kombinerade en formblåsningsmaskin för tillverkning av PET-flaskor med en fyllningsmaskin för drycker togs fram år 2001.
Konceptets olika produktionsdelar är tätt sammankopplade i en enhet, som ger en kompaktare maskin och därmed sparar utrymme.

Dryckesindustrin anammade snabbt den nya lösningens fördelar, speciellt för tillverkning och fyllning av förpackningslösningar till produkter som mineralvatten, läsk, öl, mjölk, matolja, mm. De flesta av Krones monoblocklösningar är i dag verksamma i Kina

I samband med mässan DrinkTec 2009 lanserade Krones monoblockkonceptet ErgoBloc L, som är en våtändslösning, dvs där de formblåsta PET-behållarna går direkt från vattenkylning till en fyllnings- och etiketteringsenhet. Konceptet består av formblåsmaskinen Contiform S 16, en märkningsenhet för etikettering av de nyblåsta behållarna samt fyllningsenheten Volumetic VODM-PET. Kapaciteten är 28.000 behållare i timmen och den kan användas såväl till stilla som kolsyrade drycker.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-01-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Maskin och Utrustning Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK