...
Fortsatt satsning på ”fjällpantning”
Katarina Lundell, kommunikationschef för Returpack och Pantamera.

För tredje året i rad samarbetar Returpack och Pantamera med skidanläggningar i svenska fjällen för att så många dryckesförpackningar som möjligt ska återvinnas av de cirka 2,3 miljoner svenskar, som i år beräknas besöka fjällen.
”Satsningarna i fjällen är ett bra exempel på hur stor skillnad samarbeten med andra aktörer kan göra. Under 2012 samlade vi in hela 350.000 burkar och PET-flaskor i fjällen, en stor besparing för miljön”, berättar Katarina Lundell, kommunikationschef för Returpack och Pantamera.


Fjällsatsningen innebär att Pantamera placerar ut designade pantbehållare, s.k. igloos, runt om skidanläggningarna och att information om pantning ingår i anläggningarnas informationsmaterial.

De tidigare årens mycket goda resultat har också gjort att två av fjällens största aktörer – Skistar Sälen och Idre Fjäll – till årets säsong satsat ytterligare på samarbetet genom att ta med Pantamera i sina hållbarhetsprogram.

”Genom samarbetet med Pantamera visar både Skistar Sälen och Idre att de menar allvar med sitt miljöarbete. Dessutom har de valt att skänka alla pantpengar till miljöprojekt”, säger Katarina Lundell.

”Att ta ansvar för mer än upplevelser i fjällen är viktigt för oss. Samarbetet med Pantamera går hand i hand med vårt eget arbete för miljön. Med pantpengarna inspirerar vi till snöglädje och skidåkning via vårt viktiga samarbetsprojekt Alla på snö”, säger Linda Morell, nordisk reklam- och PR chef för Skistar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-01-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK