...
TPA och Karlstadskrögare ska utveckla ”doggy bag” enligt amerikanskt mönster
Nina Kask, projektledare från TPA.
Kjell Björnstrand från Kjell & Bolas.

I USA är konceptet med ”doggie bags” – dvs speciella förpackningar som restauranggäster kan använda för att ta med hem sådan mat, som man betalt för men inte orkat äta upp – ett välkänt och omhuldat begrepp.
I Sverige är ”doggy bag”-kulturen inte lika etablerad, men det vill Värmlandsbaserade förpackningsklustret The Packaging Arena (TPA) ändra på genom projektet ”Måltid Två”, där man nu samarbetar med Karlstadskrögarna Kjell & Bolas för att få fram morgondagens ”doggy bag”!


Vi svenskar slänger 170.000 ton mat i våra restauranger och storkök varje år och slöseriet är enormt. Detta har TPA tagit fasta på och i fjol höstas tog man därför initiativet att tillsammans med konsumenter, krögare och miljöentusiaster hitta nya förpackningskoncept för att komma tillrätta med problemet.

”I första delen av projektet ´Måltid Två´ togs det fram många innovativa förpackningskoncept. Alla med fokus på att restauranggäster ska kunna ta med sig överbliven mat hem”, berättar Nina Kask, projektledare på TPA.

Nu får det Vinnova-finansierade projektet en fortsättning i och med att TPA inleder ett samarbete med krögarna Kjell & Bolas, som bland annat driver Terrassen i Mariebergsskogen, Karlstad.

”Målet är att något av koncepten ska kommersialiseras och lanseras på Kjell & Bolas restaurang i Karlstad”, säger Nina Kask.

Hos Kjell & Bolas ser man fram emot projektet med entusiasm.
”All ätlig mat går att återanvända. Vill man inte ha samma rätt som senast, så kan man genom resterna skapa en ny rätt. Visst vore det kul och bra om vi kunde få in mer av den amerikanska ”doggy bag”-kulturen på våra krogar. Det skulle kunna bli helt naturligt att ta med sig överbliven mat i en trevlig matlåda”, säger Kjell Björnstrand på Kjell & Bolas.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-01-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK