...
Färsk ”boxarpasta” packas i FibreForm
Närbild på förpackningarna till ”Paolos”.

Välkände boxaren och mångsysslaren Paolo Roberto lanserar nu sina första livsmedel på den svenska marknaden.
Det rör sig om pasta och såser, inspirerade av Paolo Robertos italienska rötter, som kommer att säljas i specialdesignade förpackningar, delvis tillverkade i BillerudKorsnäs uppmärksammade fibermaterial FibreForm.


Förpackningarna har tagits fram i samarbete med BillerudKorsnäs design- och innovationsbyrå NINE och för att poängtera att det är en boxningsmästare, som ligger bakom, så är de försedda med en ”gördel” i form av ett mästarbälte!

Efter sin boxningskarriär har Paolo Roberto ägnat sig åt flera olika yrken och uppgifter – programledare, skådespelare och kokboksförfattare är bara några titlar han kan sätta i sitt CV – och nu har han även startar ett nytt företag, som under varumärket ”Paolos” ska sälja italiensk kvalitetsmat till svenskarna.

”Till att börja med blir det färsk pasta och såser. Pastan är gjord på durumvete och kommer att vara den bästa som säljs i Sverige”, säger Paolo Roberto.

Paolo Roberto beskriver sortimentet som produkter gjorda på äkta råvaror och inspirerade av hans egna familjerecept. Förutom durumvetet ska bland annat mozzarella från Italien och parmesan från Parma borga för hög kvalitet.
”Men för att folk ska få smaka på den här fantastiska maten, gäller det att de hittar grejerna i butiken. Det är där förpackningarna kommer in”, säger Paolo Roberto.

Förpackningarna till Paolos mat tillverkas av brittiska Chesapeake UK, som för att konvertera FibreForm-materialet använder en speciell process, som går under namnet Impressions™.
Förpackningsdesignen, som är gjord av NINE, inbegriper en gul ”durum”-nyans som bas samt jordnära färger och hantverksmässiga detaljer, för att signalera naturlighet och äkthet.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-02-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK