...
Storaffär inom etikettområdet

Globala etikett- och förpackningskoncernen CCL Industries har tecknat ett avtal med etikettkoncernen Avery Dennison, som innebär att CCL köper Avery Dennisons etikettkonverteringsverksamhet för 500 miljoner US-dollar (cirka 3,2 miljarder kronor).
Förvärvet är det största i CCL:s historia och innebär att företaget expanderar på etikettmarknaden. Köpet förväntas också lyfta CCL-koncernens årsomsättning över två miljarder dollar.


”Office & Consumer Products” samt ”Designed & Engineered Solutions” heter de affärsområden inom Avery Dennison, som förvärvet avser, och de har en sammanlagd omsättning på cirka 190 miljoner dollar och redovisar ett rörelseresultat för skatt, etc. på cirka 110 miljoner dollar för år 2012.

”Detta förvärv har potentialen att förändra vårt företag på många nivåer. Vi känner väl till de båda Avery-områdena och har beundrat såväl deras anställda som deras produkter i många år”, säger Geoffrey Martin, VD och koncernchef för CCL Industries.

Köpet, vars finansiering är garanterad av ett banksyndikat, beräknas vara genomfört i mitten av år 2013, under förutsättning att det godkänns av berörda myndigheter.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-02-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK