...
Intresset utomlands är stort för svensk förpackningsteknik

Intresset för svensk förpackningsindustri och den teknik som industrin har är stor utomlands. Det framkom vid en paneldiskussion på Top Packaging Summit by Packbridge för några månader sedan. I diskussionen deltog Business Swedens representanter i Japan, Indien och Brasilien. Nu kan du ta del av den halvtimmeslånga diskussionen här, eller om du vill ha större bild, via www. youtube.com/packbridgetv.

På scenen finns Lennart Wikström, tidningen Svenska Livsmedel, som är moderator, Anders Eliasson, Business Sweden, Rajiv Sheopuri, Indien, Hans Rhodiner, Japan och Nils Grafström, Brasilien.
 
Rajiv Sheopuri representerade Indien och han konstaterade att det finns en stor marknad för svensk industri i landet.
”Det finns intresse både för volym och teknik och det är en snabbt växande marknad. Faktum är att den växer så snabbt, främst tack var det ökande välståndet, att industrin har svårt att hinna med exportmarknaderna”.
 
Behovet av nya förpackningslösningar är stort, trettiofem procent av allt som odlas går förlorat i Indien. Rajiv Sheopuri jämförde med Australien där siffran är en procent.
”Det här kommer att leda fram till bättre förpackningar i Indien och det finns en marknad. Vi längtar efter nyheter. Indien präglas av lågkvalitativa förpackningar”.
 
Hans Rhodiner, med ansvar för Japan, hade en delegation med japaner med sig, som veckan efter skulle besöka Scanpack.
”Bara detta att jag har en ganska stor delegation med mig pekar på en förändringsprocess, sa han. Tidigare fanns det inget intresse för utlandet i Japan, men nu har utvecklingen stagnerat och det behövs nya idéer”.
 
Marknaden i Brasilien har stora likheter med den indiska, konstaterade Nils Grafström som är ansvarig för denna marknad.
”Sverige har ett gott rykte i Brasilien och det är en gigantisk marknad med en snabbt växande köpkraft. För första gången är den brasilianska medelklassen större än alla de andra klasserna tillsammans i landet, och de är oerhört sugna på att spendera pengar”.
 
Nils Grafström pekade på att svenska företag med miljöteknik är välkomna till Brasilien. Inom två år måste nämligen 5 000 kommuner i landet ha lagar som klart talar om hur man ska hantera fast avfall. Om fyra år får inget hamna på deponi. Hur det ska gå till fattar ingen, men ny teknik är naturligtvis en hjälp.

 


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2013-02-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK