...
Så här slår Tetra Paks varsel från i höstas

50 anställda får sparken efter höstens varsel av 250 tjänster på Tetra Pak. Övriga 200 plockas bort utan uppsägningar. Drygt 100 konsulter får sluta, vakanser tillsätts inte, några går med avtalspension och några går frivilligt efter att ha valt att ta ett erbjudande från företaget. Det skriver nyhetsbrevet Rapidus.

Det är utvecklingsavdelningarna i Lund som har omorganiserats och effektiviserats. I huvudsak är det tjänstemännen som är berörda. Fabriken i Lund har inte varit involverad i nerdragningarna. I dagsläget har Tetra Pak 4 000 anställda i Lund och Malmö.
”De 250 varslade var ett uppskattat antal som sedan varje delorganisation själva har fått se över. Redan från början var det bestämt att konsulterna skulle få gå och i många fall ersättas internt”, säger Eva Milton, kommunikationschef på Tetra Pak till Rapidus.

Resultatet från förhandlingarna har verkställts den 1 februari. De uppsagda har avtalat att få vara kvar som en resurs i företaget under 7-30 månader, beroende på bland annat anställningstid. Under tiden ska de få hjälp med att hitta jobb internt och externt.
Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2013-02-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK