...
Småländska Lagan Plast förvärvar skånskt plastförpackningsföretag

Emballator Lagan Plast AB i småländska Ljungby har enligt ett pressmeddelande förvärvat plastförpackningsföretaget Bra Plast i Vittsjö AB. Det nordskånska bolaget, som är ett oberoende familjeföretag, har tillverkat plastburkar och plastförpackningar sedan 1990.
”Emballator Lagan Plasts positiva utveckling fortsätter och även om primärt fokus är organisk tillväxt, adderar vi förvärv när tillfälle ges. Med det här förvärvet passerar vi nu 300 miljoner kronor i omsättning och blir ledande inom flera branschavsnitt”, säger Christian Silvasti (bilden), VD för Emballator Lagan Plast.


Bra Plast i Vittsjö AB betecknas som ett högteknologiskt företag med inriktning på formsprutade produkter. Produktionen består till största delen av tunnväggiga plastförpackningar. Man innehar även ett mindre affärsområde inom legotillverkning där specialprodukter i andra termoplaster marknadsföres. Bra Plasts kunder finns först och främst i de skandinaviska länderna, men också i Finland, Baltikum, England, Tyskland, Frankrike, Holland, Belgien, Österrike, Ungern och Polen. Bolaget omsätter ca 60 miljoner kronor och har ca 25 anställda.

Bra Plast AB har under en längre tid sökt en ny stark och kompetent ägare, som kan medverka till att utveckla företaget i gynnsam riktning. Uppgörelsen med Emballator Lagan Plast innebär att Bra Plast blir kvar i Vittsjö och att de tidigare ägarna kommer att ha fortsatt anställning i företaget.

”Vi tror starkt på att detta kommer leda till positiva effekter för båda parter samt för våra kunder. Företagen kommer tillsammans att kunna erbjuda en bredare produktportfölj och en ökad utvecklingstakt i form av nya produkter och tjänster. Ambitionen är att tillsammans skapa hållbara förpackningskoncept med fokus på kundupplevelsen”, skriver Emballator Lagan Plast i sitt pressmeddelande.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-02-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK