...
Bring Frigo blir logistikansvarig för franska Picards frysmat i Sverige

Som vi tidigare meddelat ska den franska livsmedelskedjan Picard, som enbart säljer djupfrysta produkter, etablera sig i Sverige (läs här) och nu står det klart att post- och logistikföretaget Bring kommer att ta hand om den omfattande logistikhanteringen av Picards förpackningar med frysta produkter.
Bring och Picard har träffat ett treårigt avtal, som bland annat innebär att Bring ska transportera Picards djupfrysta livsmedel från Frankrike till Sverige.


”Det är oerhört spännande att få vara med om Picards etablering i Sverige och vi är naturligtvis mycket stolta över att Picard har valt att ge Bring förtroendet att ansvara för logistiken”. säger Jan Kilström, VD på Bring Frigo.

Bring skriver i ett pressmeddelande att Picard har mycket högt ställda kvalitetskrav genom hela produktionskedjan och att man därför har valt Bring, som ingår i Posten Norge och som är specialister inom tempererad logistik, till helhetsleverantör av logistiktjänster inom både lagring och transport för Picards svenska verksamhet.
I avtalet ingår transport av Picards djupfrysta livsmedel från Trappes, en förort sydväst om Paris, till Brings fryslager i Stockholm. Därefter lagerhanteras och distribueras Picards sortiment, som består av drygt 700 olika artiklar, ut till de svenska butikerna.

Picard har 900 butiker, främst i Frankrike, men även i Italien och Belgien, och har de senaste tre åren utsetts till Frankrikes mest uppskattade matbutik.
Nu påbörjas alltså en stor etablering även i Sverige, där Picards mål är att öppna minst 50 nya butiker runt om i landet inom en femårsperiod och där de två första butikerna öppnas i Stockholm nu i februari .


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-02-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK