...
Avancerad våg ökade produktionen

En avancerad multiheadvåg för vägning och dosering av frysta grönsaker spelade en avgörande roll, när brittiska Pinguin Foods UK lyckades öka produktionen md 20 procent.
Multiheadvågen, som kommer från Ishida Europe, är försedd med inte mindre än 24 vågskålar med integrerade treliters doseringstrattar. Vågen är avsedd för hantering av blandade grönsaker och i Pinguin Foods anläggning i Kings Lynn finns dessutom fyra mindre Ishida-vågar avsedda för enstaka grönsakssorter som morötter, ärtor, majs, bönor, broccoli och blomkål.


Pinguin Foods UK är en del av det Belgienbaserade PinguinLutosa, som är en global marknadsledare för produktion och packning av grönsaks- och potatisprodukter.

Ishidavågarna är en del av ett pågående investeringsprojekt på flera miljoner pund avseende både bearbetnings- och förpackningsverksamheten på Kings Lynn. Investeringen omfattar en genomgående installation av högteknologisk utrustning och målet är att öka produktionsgenomströmningen i fabriken med 20 procent.

De fyra mindre multiheadvågarna har vardera 14 vågskålar och fyra femliterstrattar och tillsammans med den större avancerade 24-vågskålars CCW-R multiheadvågen har man i anläggningen nu uppnått en viktnoggrannhet med endast 0,7 procents avvikelse mot tidigare cirka 1,8 procent.

Ishidavågarna är i drift 24 timmar om dygnet, fem dagar i veckan, med extra helgarbete under högsäsong. Den normala produktionstakten är idag cirka 75 förpackningar per minut för en enkilos förpackning, vilket ligger väl inom vågens kapacitet på ca 90 förpackningar per minut.
Vågarna hanterar förpackningsstorlekar mellan 125 g och 2,5 kg, inklusive grönsaksblandningar med två, tre och fyra sorter på mixvågen med 24 våghuvuden.

Ishidas produkter marknadsförs, säljs och servas i Sverige av Multivac AB.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-02-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Doserings- och fyllningsutrustningar Livsmedel Marknad Maskin och Utrustning Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK