...
Genombrott för MicVac-konceptet på de amerikanska kontinenterna
MicVacs VD Håkan Pettersson

Mölndalsbaserade MicVac AB och dess uppmärksammade tillagnings- och förpackningsmetod för kylda färdigrätter fortsätter sitt globala genombrott. Sedan tidigare har man via samarbetspartners etablerat sig i Storbritannien och Australien (läs här) samt i Japan (läs här) och nu är det dags för hela den amerikanska hemisfären!
Lanseringen ska ske i form av ett samarbete med företaget Curwood, som ingår i nordamerikanska jättekoncernen Bemis och som är specialister på högbarriärförpackningar.


MicVac skriver i ett pressmeddelande att partnerskapet med Curwood är ytterligare ett steg i MicVacs övergripande strategi att göra bolagets unika tillagnings- och förpackningsteknologin tillgänglig för alla företag som vill växa inom området kylda färdigrätter. Samarbete med Curwood kommer nu att göra MicVac-teknologin tillgänglig för färdigmatsproducenter inte bara i Nordamerika utan även i Central- och Sydamerika!

”På de båda kontinenterna har demografiska förändringar plus förbättrade ekonomiska förhållanden lett till ökad efterfrågan på kylda och pastöriserade färdigrätter för mikrovågsugn”, säger Curwoods marknadsföringschef David Engen.

Den patenterade MicVac-metoden möjliggör tillagning och pastörisering av produkt i en försluten förpackning genom en kontinuerlig mikrovågstunnel. Produkterna får hela 30 dagars hållbarhet i +8C, eftersom MicVac-metoden ger hög pastöriseringsgrad och låg syrehalt i produkten.
Den kylda maten görs färdig av konsumenten genom att MicVac-förpackningen placeras obruten i en mikrovågsugn. Förpackningen är försedd med en ventil som ”visslar, när maten är klar!

Avtalet med Curwood innebär att de på licens ska tillverka och distribuera MicVac-tråget och dess förseglingsfilm till kunder i Syd-, Central- och Nordamerika, medan ”visselventilen” och den speciella mikrovågstunneln levereras av MicVac i Mölndal.

”Mikrovågstunneln utgör en mycket viktig del i MicVac-metoden och säkerställer att våra kunder kan producera färdigrätter med den bästa livsmedelskvaliteten”, säger MicVacs VD Håkan Pettersson.

MicVac, med kunder i Europa, Japan och Australien, får nu alltså också ett genombrott på de båda amerikanska kontinenterna och på huvudkontoret i Mölndal är man förstås entusiastiska över potentialen i partnerskapet med Bemis-företaget Curwood.
I Mölndal har MicVac sedan tidigare en komplett pilotanläggning där befintliga och potentiella kunder kan lära sig tekniken, testa färdigmatsrecept, diskutera förpackningslösningar, etc. men nu är det inte omöjligt att man upprättar pilotanläggningar även i Amerika.
”Partnerskapet med Curwood ger oss möjlighet att utveckla vår verksamhet mycket snabbare på de amerikanska marknaderna och vi diskuterar nu att inrätta en pilotanläggning i Bemis Innovation Centre och hos en av Curwoods kunder för att underlätta för potentiella amerikanska kunder att se och lära sig vår teknik”, säger MicVacs affärsutvecklingschef Johan Zetterberg.

Curwood är en ledande tillverkare av högbarriärförsedda förpackningsmaterial samt leverantör av innovativa förpackningslösningar och –system inom områden som livsmedel, dryck, hushåll, hygien och kroppsvård, m fl.
Curwood ingår i Bemis Company Inc. som är det största företaget inom flexiblas förpackningar på de amerikanska kontinenterna och även en stor tillverkare av självhäftande material för etiketter, dekoration och skyltning.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-02-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK