...
Internationell undersökning visar:
Varje felplock kostar drygt 150 kronor
(Foto: Constructor)

Globala kommunikations- och datafångstspecialisten Intermec har genomfört en internationell undersökning för att utröna kostnader och effekter av så kallade ”felplock” i logistikkedjan.
Undersökningen ”Dolda kostnader”, genomfördes av det amerikanska undersökningsföretaget Vanson Bourne på uppdrag av Intermec och omfattade 250 distributionschefer på företag i USA, Storbritannien, Frankrike och Tyskland.
Undersökningen visade att den genomsnittliga kostnaden för varje felplock är ungefär 151 kronor.


Intermec skriver i ett pressmeddelande att kraven på felfria distributionsprocesser ökar och att behovet att öka effektivitet och minska kostnader aldrig har varit större, vilket gör att företagen nu ser över både distributionsprocesser och teknik.

Enligt Intermec är det troligt att de ackumulerade kostnaderna för förluster i leveranskedjan är ännu större än vad undersökningen visar, eftersom hela 19 procent av de intervjuade distributionscheferna uppgav att de inte ens mäter kostnaderna för felplock.

Intressanta uppgifter, som framkom i undersökningen, var att trots att de intervjuade företagen har en stark tro på ny, papperslös teknik och effektiv automatisering, så använder hela 23 procent fortfarande papper i flera arbetsprocesser inom distributionscentralen.
Vidare är de allra flesta företag – trots en fortsatt användning av papper – överens om att modern teknik behövs för att förbättra prestationsnivån i distributionscentralen. 72 procent av cheferna anser till exempel att multifunktionella enheter är nödvändiga för att säkerställa medarbetarnas flexibilitet vilket ofta också innebär ökad kapacitet.

En växande tekniktrend är RFID, som 52 procent av de tillfrågade använder i sina distributionscentraler. Högst andel RFID-användning har man i Tyskland med 60 procent. Vidare uppger 24 procent av de tillfrågade att man använde tekniken med röststyrning.

”Mot bakgrund av de kostnadsbesparingar som måste uppnås i hela distributionscentralen, är det av yttersta vikt att investera och använda nya processer och ny teknik”, säger Bruce Stubbs, Intermecs Industry Marketing Director för verksamhet inom distributionscenter, i en kommentar.

--------------------------------------------------------------
Intermec är ett av världens ledande företag inom utveckling, tillverkning och integrering av system för automatisk datainsamling, Intellitag RFID-system, mobil databehandling, nätverks- och radiokommunikationslösningar, streckkodsskrivare och etiketter. Huvudkontoret finns i staden Everett i delstaten Washington i USA och lokala nordiska kontor finns i Stockholm, Köpenhamn och Oslo.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-02-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK