...
Maktkampen om Rottneros allt intensivare
Arctic Paper begär extra bolagsstämma

Maktkampen om Rottneros AB tycks bli allt intensivare. Den senaste utvecklingen är att Polenregistrerade Arctic Paper S.A., som nu kontrollerar mer än 50 procent av aktierna i Rottneros, begärt att Rottneros kallar till extra bolagsstämma för val av ny styrelse.
Eftersom val av styrelse normalt behandlas av en ordinarie årsstämma, har styrelsen för Rottneros föreslagit att den begärda extrastämman i stället ska ersättas av en tidigarelagd årsstämma. Detta har accepterats av Arctic Paper.


I ett pressmeddelande skriver Rottneros ledning att man har bett Aktiemarknadsnämnden att pröva om förfarandet att tidigarelägga årsstämman i detta sammanhang är i överensstämmelse med god sed på aktiemarknaden. Aktiemarknadsnämnden har bekräftat att så är fallet.

Den tidigarelagda årsstämman kommer nu att äga rum fredagen den 22 mars 2013 klockan i World Trade Center i Stockholm. Kallelse till årsstämman kommer att offentliggöras i enlighet med aktiebolagslagens bestämmelser.

Rottneros skriver i sitt meddelande att aktieägare, som önskar få ett ärende behandlat av årsstämman, ska senast tisdagen den 19 februari 2013 klockan 12.00 ha inkommit med sitt förslag till bolaget för att det ska kunna tas in i kallelsen och därmed behandlas av årsstämman.

packnyheter.se har tidigare flera gånger redovisat hur Polenregistrerade Arctic Paper S.A. sedan november i fjol försökt få till stånd ett samgående med Rottneros genom ett offentligt uppköpserbjudande till Rottneros aktieägare. Uppköpserbjudandet, som hade som mål att uppnå en aktiemajoritet på över 90 procent, vilket i sin tur skulle ge möjlighet till tvångsinlösen av resterande aktier, gick trögt till en början, inte minst beroende på att flera av de större minoritetsägarna i Rottneros ställde sig negativa till Arctic Papers fusionsplaner.
Men Arctic Paper gav inte upp och över tiden har man kunnat öka sitt från början cirka 20-procentiga aktieinnehav till att i dag omfatta 51,3 procent av aktier och röster i Rottneros. En väsentlig orsak till detta var att en av de större aktieägare, som från början var negativa till uppköpserbjudandet, ändrat sig och överlåtit sin aktieandel på drygt 7 procent till Arctic Paper.
I takt med att man lyckats få ett allt större aktieinnehav har Arctic Paper också vidhållit sitt uppköpserbjudande till aktieägarna och förlängt acceptperioden, som nu gäller till den 26 februari 2013.

Här kan du läsa ett urval av de nyhetsnotiser kring affären Rottneros/Arctic Paper, som vi publicerat:


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-02-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK