...
Elanders får ny VD för Sverige och köper tryckeri i Skottland

Tryckerikoncernen Elanders breddar nu sin verksamhet inom förpackningar och köper ett skotskt etikettryckeri med särskild inriktning på whiskybranschen! Det aktuella tryckeriet heter McNaughtan´s Printers Limited och ligger i Glasgow.
Samtidigt meddelar Elanders att man utsett en ny VD för Elanders Sverige. Hon heter Åsa Severed (bilden) och kommer närmast från en post som VD för TV4.


Elanders skriver i ett pressmeddelande att förvärvet av McNaughtan´s är i linje med koncernens strategi att fortsätta öka förpackningars andel av den totala försäljningen och att man nu även får kunder inom den växande whiskybranschen i Skottland.
Bland McNaugthan´s kunder finns ett flertal kända skotska whiskydestillerier. Tryckeriet har cirka 14 anställda och omsatte under det brutna räkenskapsåret 2011/2012 cirka 20 miljoner kronor. Enligt Elanders förväntas McNaugthan´s redan under 2013 bidra positivt till koncernens resultat.

Den nye Sverige-VD:n Åsa Severed har förutom 12 års erfarenhet av mediebranschen i olika chefsbefattningar hos TV4 också 14 års erfarenhet av fordonsindustrin genom olika befattningar på Volvo Parts.

”Vi är väldigt glada att Åsa har valt att komma till Elanders. Vi tror att hon med sina operativa erfarenheter både från mediebranschen och från fordonsindustrin kommer att kunna tillföra mycket till oss. Hon har under sin tid på TV4 drivit omfattande förändringsarbeten och med tanke på den bransch vi är verksamma i är det något vi står inför varje dag. Det är också viktigt att Elanders arbetar aktivt med affärsutveckling för framtiden och även där tror jag att Åsa kan bidra mycket”, säger Magnus Nilsson, koncernchef för Elanders.

Utöver Elanders svenska verksamhet kommer Åsa Severed även att ansvara för Elanders polska verksamhet. Tillsammans svarar dessa enheter idag för lite mer än en tredjedel av Elanders-koncernens totala omsättning.
Åsa Severed kommer också att inpå i Elanders koncernledning.

”Jag ser med stor tillförsikt fram emot att få leda Elanders svenska och polska verksamhet. Att branschen är under stor förändring och har sina utmaningar är jag väl medveten om och det gör att jag hyser stor ödmjukhet inför uppdraget, samtidigt som det känns mycket spännande och stimulerande”, säger Åsa Severed, som tillträder sin tjänst den 1 mars 2013.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-02-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK