...
Brittiska Glossop Cartons blir först med digital konvertering
Jacky Sidebottom är VD för brittiska Glossop Cartons.

Brittiska kartongkonverteraren Glossop Cartons blir det första företag i världen som investerar i den digitala konverteringsmaskinen Highcon Euclides™ (bilden ovan). Med maskinens hjälp kan Glossop i hög hastighet och med exakt precision skapa digitala linjer för skärning och bigning.
”Den här lösningen öppnar en rad nya möjligheter för våra kunder, exempelvis skräddarsydda förpackningar för korta körningar. Detta gör att vi kan reagera på säsongsmässiga svängningar på ett kostnadseffektivt sätt”, säger Glossops Cartons VD Jacky Sidebottom.


Konverteringsmaskinen Highcon Euclides är utvecklad av israeliska företaget Highcon, som grundades 2009 av Aviv Ratzman och Michael Zimmer. Företaget har utvecklat en innovativ och digital ”Direct-to-Pack”-lösning, som sägs komma att förändra den befintliga marknaden för konvertering av kartong genom att öka hastigheten, eliminera kostsamma produktionssteg och samtidigt minska klimatpåverkan inom förpackningsproduktion.

Glossop Cartons, som är Storbritanniens ledande tillverkare av förpackningar och kartongprodukter, kommer att ta den nya digitala konverteringsenheten i bruk i april i år.
”Den här Direct-to-Pack-lösningen passar perfekt med våra värderingar inom innovation, lyhördhet, konkurrenskraft och kundfokus”, säger Jacky Sidebottom.

Distributör för Highcon i de nordiska länderna är Visutech i Mölndal.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-02-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK