...
Tips till unga par på Alla Hjärtans Dag:
I stället för rosor och romantiska kort: Bär ut sopor och sortera förpackningar!

I dag är det som bekant Alla Hjärtans Dag , vilket för många är synonymt med uppvaktning med rosenbuketter och romantiska Valentine-kort till den mest älskade.
Men för många – speciellt unga – som lever i en parrelation skulle det kanske vara bättre att fira dagen med att glädja partnern genom att bära ut soporna och källsortera de använda förpackningarna!
En färsk opinionsundersökning visar nämligen att 20 procent av alla svenska par – och hela 32 procent av unga par – brukar bråka och bli osams om sopor och återvinning!


Undersökningen, som är utförd nu i februari av Snabba Svar på uppdrag av företaget SodaStream, visar att även om återvinning är bra för miljön, så är det ofta också orsak till slitningar i parförhållanden…

I undersökningen deltog 1.007 svenskar som lever i en parrelation och av svaren framgår att nära en av tre svenskar, som lever i en sådan relation, uppger att hushållssysslor som sopsortering, dammsugning, matlagning, tvätt och disk skapar osämja i hemmet.

Även om miljömedvetenhet kan tyckas vara en självklarhet för den unga generationen, så visar undersökningen att en av tre svenskar (32 %) mellan 20-29 år bråkar med sin partner om återvinningen.

Det, som unga par uppfattar som de tre jobbigaste förpackningstyperna att återvinna, är metall (22 %), PET-flaskor (20 %) och kartong (17 %). Unga vuxna är också den ålderskategori, som i störst utsträckning uppger att de inte återvinner alls, hela sju procent struntar helt i att återvinna jämfört med fyra procent för par i alla åldrar.

”Att återvinna är bra, men avfallsberget, som tenderar att hopa sig under diskbänken, kan också skapa irritation i relationen. Genom att i stället minska vår totala mängd avfall kan vi rädda vår miljö och kanske också husfriden”, säger Daniel Dembovsky, marknadschef för SodaStream i Norden.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-02-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK