...
Esko lanserar CDI-maskin för tillverkning av etikettklichéer

Belgienbaserade prepress- och förpackningsbolaget Esko har utökat sin familj av digital klichémaskiner med modellen CDI Sparks 2420 (bilden), som är en kompakt maskin avsedd för klichétillverkning till tryck på smala banbredder, exempelvis vid produktion av etiketter, tags, etc.

Esko skriver i ett pressmeddelande att etikettorganisationen Finat förutspår att den globala efterfrågan på etikettryck kommer att öka under de kommande åren och att den stiger med 6- 7 procent redan under innevarande år.
”För att hjälpa små och medelstora tryckerier att utnyttja den ökande efterfrågan kan vi nu presentera en ny modell i vår CDI Sparks-serie, som utgör ett perfekt komplement till våra tidigare modeller”, säger Jan Buchweitz, produktchef för Digital Flexo hos Esko.

Med den nya modellen CDI-modellen kan tillverkas klichéer i rätt storlek för kunder, som tidigare ansett modellen CDI Sparks 2530 vara det bästa alternativet. Den ännu mindre CDI Sparks 2420 är på så sätt en kostnadseffektivare lösning och motsvarar bättre dessa kunders behov.

I standardutförandet kan CDI Sparks 2420 producera flexoklichéer med upplösningar från 2000 ppi till 2540 ppi. Maskinen går att uppgradera upp till HD Flexo 4000 ppi.

”Vårt sortiment av CDI Spark-maskiner gör att etikettproducenter nu kan finna uppgraderingsbara system, som passar deras investeringsnivåer och som leverera den kvalitet och prestanda, som de behöver i dag”, säger Jan Buchweitz.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-02-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Prepress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK