...
Amcor redovisar starkt halvårsresultat Vinsten efter skatt upp 16,3 procent

Australienbaserade globala förpackningskoncernen Amcor, som har verksamhetsår juli – juni, redovisar en rekordartad vinst för det innevarande verksamhetsårets första sex månader, som slutade 31 december 2012.
Enligt rapporten steg vinsten efter skatt till 239 miljoner AUS-dollar (cirka 1,6 miljarder kronor), vilket var en ökning med hela 16,3 procent
”Vi hade stor volymökning på tillväxtmarknader och stabila volymer inom de viktigaste marknadssegmenten i övriga delar av världen”, säger Amcors VD och koncernchef Ken MacKenzie (bilden) i en kommentar.


Av de olika marknadssegmenten inom Amcor redovisade affärsområdet för flexibla förpackningar ett starkt resultat med en vinstökning på 14,3 procent. Fortsatt volymtillväxt och en lyckosam integrering av de förvärvade bolagen Aperio och Aluprint, anges som orsaker till affärsområdets framgångsrika första halvår.

Inom affärsområdet styva plastförpackningar ökade förtjänsten med 9,5 procent. Speciellt vinstgivande var tillväxen inom området Diversified Products, som enligt rapporten alltmer ökar sina marknadsandelar inom segment med mervärdeshöjande förpackningar.

I halvårsrapporten poängteras också vikten av det nya pappersbruket i Botany (läs här), där Amcor får kapacitet att tillverka 400.000 ton wellpappråvara om året. Den avancerade Metso-byggda maskinen i Botany förväntas ge en avkastning på cirka 50 miljoner AUS-dollar under de närmaste två åren.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-02-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Ekonomi

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK