...
FTI-kampanj ska göra oss bättre på att återvinna plastförpackningar
Annica Dahlberg är informationschef på FTI.

Nu ska vi svenskar bli bättre på att återvinna plastförpackningar! Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) har nu startat en landsomfattande reklam- och informationskampanj för att öka insamlingen av plastförpackningar och den kompletteras i mars med aktiviteter i sociala medier samt radioreklam.
Anledningen till satsningen från FTI:s sida är att plast är det förpackningsmaterial, som de svenska hushållen är sämst på att källsortera.


Vi svenskar är överlag mycket duktiga på att källsortera våra förpackningar och tidningar och för nästan alla fraktioner och förpackningsmaterial uppfyller vi regeringens högt uppsatta återvinningsmål. Ett undantag är alltså plastförpackningarna, som svenska hushåll inte källsorterar i tillräcklig omfattning.

För att råda bot på detta inledde FTI under vecka 6 sin landsomfattande informationskampanj med annonser i dagspress. Allt material i kampanjen är nyproducerat i samarbete med Brandreality. KJampanjen intesifieras sedan i mars med aktiviteter i sociala medier och radioreklam och efter ett uppehåll över sommaren kommer en andra kampanjperiod att inledas i september.

Tanken med kampanjen är att påvisa vad som är plastförpackningar, och motivera de svenska hushållen till ökad insamling och återvinning, samt att få svenskarna att förstå att de gör en viktig miljöinsats genom att även återvinna plastförpackningarna. För varje kilo plastförpackning som återvinns, så sparas ett kilo olja samtidigt som koldioxidutsläppen minskar med två kilo!

”Över 90 procent av hushållen i Sverige källsorterar ett eller flera förpackningsslag. Med kampanjen vill vi motivera hushållen att även ta med sig plastförpackningarna, när de går till återvinningen. Om vi lyckas med det har vi tillsammans gjort en stor insats för en förbättrad miljö”, säger Annica Dahlberg, informationschef på FTI.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-02-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK