...
Ännu en storaffär inom etikett:
Constantia Flexibles köper Spear
Självhäftande etiketter till premiumprodukter på dryckesmarknaden samt återförslutningsbara flexibla förpackningslösningar inom livsmedel och hygien är Spear Groups specialiteter.
Thomas Unger, VD Constantia Flexibles

Österrikebaserade Constantia Flexibles Group meddelar att man har tecknat avtal om att förvärva globala etikett- och flexibelproducenten Spear Group, med huvudkontor i Mason, strax utanför Cincinnati, Ohio, USA.
Spear har sedan 1982 varit en av de ledande tillverkarna av självhäftande etiketter inom dryckesområdet, men har på senare år under affärsområdet Spear Seal också gjort sig känd som en innovativ producent av återförslutningsbara flexibla förpackningar, speciellt till livsmedel och hygienprodukter.


”Tillsammans med Spear, som har en mycket attraktiv och global kundbas, kommer vi att kunna betjäna våra kunder ännu bättre. Spears tekniska kapacitet erbjuder många möjligheter till lönsamtillväxt och vi ser fram emot det kommande samarbetet”, säger Constantia Flexibles VD Thomas Unger.

Spear Group omsätter cirka 195 miljoner US-dollar (cirka 1,25 miljarder kronor) och har 650 anställda vid fyra produktionsanläggningar i USA, en i Europa (Wales, Storbritannien) och en i Sydafrika samt ett försäljningskontor i Singapore.

”Vi är entusiastiska över de ökade möjligheter som vi kan erbjuda våra kunder genom att gå samman med Constantia Flexibles. Bolagskombinationen stärker vår ledande position inom teknisk utveckling av självhäftande etiketter för dryckesmarknaden premiumprodukter”, säger Rick Spear, VD för Spear Group.

Constantia Flexibles skriver i ett pressmeddelande att förvärdet av Spear är ett led i bolagets internationella tillväxtstrategi och expansion på etikettmarknaden.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra de ekonomiska villkoren för affären, som också måste godkännas av berörda myndigheter, innan den kan slutföras.

Constantia Flexibles är en ledande koncern inom flexibla förpackningar till livsmedel, drycker, läkemedel och djurmat. Koncernen, som har sitt huvudkontor i Wien, Österrike, har mer än 6.500 anställda i över 50 dotterbolag, belägna i 20 länder.

---------------------------------------------
N.B.: Affären mellan Constantia Flexibles och Spear Group är den andra på kort tid inom etikettområdet. För knappt tre veckor sedan kunde vi meddela att globala etikett- och förpackningskoncernen CCL Industries köper Avery Dennisons etikettkonverteringsverksamhet för cirka 3,2 miljarder kronor (läs här).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-02-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK