...
Brittiska Contego satsar i sina italienska fabriker

Brittiska Contego Packaging, som nyligen sålde av affärsområdet Contego Cartons till USA-koncernen Graphic Packaging (läs här), gör nu stora investeringar inom sitt kvarvarande affärsområde Contego Healthcare. Det rör sig om två toppmoderna tryckpressar samt kringutrustning, som installerats vid bolagets två italienska fabriker.
”Investeringarna är en del av vår strategi att förbättra vår teknik och våra anläggningar och säkerställer att vi ligger i framkant inom vårt område”, säger Tom Reid (bilden), VD i Contego Packaging Group.


Contego Healthcare, som har tio anläggningar runt om i Europa, levererar tryckta kartongförpackningar, etiketter, broschyrer och blisterfilmer till läkemedelsindustrin.

I Cervia, söder om Ravenna på Italiens ostkust, har Contego Helthcare nu installerat en sexfärgers tryckpress av märket Heidelberg Speedmaster SM52-6-LX Anicolor samt en Kama Pro Cut 53 stansmaskin. Investeringarna gör det möjligt för Contego att snabbt reagera på marknadens och kundernas krav och med korta ledtider leverera små serier av produkter.

I Contegos anläggning i Piacenza, sydost om Milano, har man satsat på att öka kapaciteten inom tryckta folier och filmer genom att investera i en tvåfärgs MPS-press (Multi Print Systems) med inbyggd kamerakontroll. Dessutom har man investerat i en Vijuk-maskin från falsmaskintillverkaren GUK. Med maskinen kan man tillverka en typ av fyrsidiga broschyrer som blir de första av sitt slag i Italien.
I Piacenza har man också installerat en specialmaskin av märket Sodemal för tillverkning av s.k. PFL-broschyrer (Pre-Folded Leaflet).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-02-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Läkemedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK