Finska etikettmaterialtillverkaren UPM Raflatac är delaktig i en unik utgåva av frimärken, som kommer att ske i Belgien i slutet av mars.
Det är det belgiska postverket, även känt under namnet ”bpost”, som ger ut en serie frimärken som en hyllning till den världsberömda belgiska chokladen.
Det unika med frimärkena, som är tryckta på ett specialpapper från Raflatac, är att de både luktar och smakar choklad!
De belgiska frimärkena är tryckta på UPM Raflatacs specialpapper Tropimatic Chocolate och den speciella chokladdoften kommer från ett luktämne, som tillsätts tryckfärgen. Förutom doften av choklad, så får frimärksanvändaren dessutom en tydlig chokladsmak i munnen, när han eller hon slickar på frimärket! Smaken kommer från kakaoolja, som är inbakad i frimärkslimmet och som frigörs, när man slickar på frimärket.
Pierre Leempoel, tryckansvarig hos bpost, säger att detta är världens första frimärke som inte bara har en speciell lukt utan även en definierad smak.
Frimärkena är resultatet av ett nära samarbete mellan UPM Raflatac schweiziska avdelning och olika partners i Belgien, Tyskland och Holland.
Den begränsade utgåvan av de unika frimärkena kommer att ges ut den 25 mars för att hedra de olika formerna av belgisk choklad, som blivit så uppskattad och berömd världen över.
Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com