...
Anrika Lessebo Bruk blir norskägt

Som vi tidigare meddelat gick anrika svenska pappersbruket Lessebo, som för några år sedan döptes om till Vida Paper AB, i konkurs i december i fjol, sedan ett rekonstruktionsförsök misslyckats (läs här). Men nu meddelar flera medier att konkursförvalteren lyckats få fram nya ägare till bruket, som har cirka 230 anställda.
Det är norska Hellefoss, som äger ett pappersbruk i Hokksund utanför Oslo, som ska ta över det sydsmåländska bruket. I ägarbilden ingår också norska Pemco samt två lokala företag i Lessebo.


Enligt Dagens Arbete kommer Lessebo Bruk nu att bli ett komplement till Hellefoss eget bruk i Hokksund, där man har en årsproduktion av bokpapper på 60.000 ton.

Hellefoss ägs av norrmännen Terje Haglund och Roar Paulsrud och enligt Smålandsposten har de även inkluderat norska handels- och industrikoncernen Pemco i ägarbilden. Smålandsposten skriver att utöver dessa två ägargrupper har även två lokala företag i Lessebo – bageriföretaget Bakers AB och Vigo Edbergs Transport AB – gått in med kapital för att säkra Lessebo-brukets fortlevnad.

I och med att de nya ägarna tagit över driften från den 1 februari har man också ändrat namnet på verksamheten i Lessebo – namnet Vida Paper har försvunnit och nu heter bruket återigen Lessebo Bruk.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-02-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK