...
Mikrovågssäker larmetikett för livsmedel

Globala säkerhetsföretaget Checkpoint Systems har utvecklat en ny säkerhetsetikett, som ska förhindra stölder av attraktiva livsmedel som färskt kött, etc.
Den nya etiketten, som fått beteckningen 4010 EP Food Label, är en så kallad EAS-etikett (Electronic Article Surveillance) med inbyggd larmfunktion, som träder i kraft om någon försöker ta sig förbi butikens larmbåge, innan larmet är avaktiverat. Dessutom är den nya etiketten mikrovågssäker, vilket innebär att den inte missfärgas eller tar fyr vid uppvärmning/tillagning i mikrovågsugn.


4010 EP Food Label (där EP står för Enhanched Performance) kan appliceras antingen vid produktionskällan eller också ute i butik. Etiketten sägs behålla utseende och egenskaper genom hela försörjningskedjan och även klara djupfryst lagring utan problem.

Den nya larmetiketten har utvecklats speciellt för att skydda stöldbegärliga färska och djupfrysta livsmedel. Etikettens motståndskraft mot eld och upphettning med mikrovågor har testats av tyska TUV Rheinland, som fann att Checkpoint Systems nya etikett till skillnad från andra tillverkares produkter inte fick bruna, brända kanter vid upphettning i mikrovågsugn och inte heller fattade eld, vilket enligt Checkpoint Systems kan ske med etiketter från andra tillverkare.

”Den nya etiketten är specialutfoprmad för livsmedelsförpackningar och ger optimalt skydd utan risk för konsumenten. Den kan hjälpa dagligvaruhandeln att öka försäljningen genom att göra produkterna mer tillgängliga och öka konsumentens köpupplevelse”, säger Farrokh Abadi, Checkpoint Systems.

Checkpoint Systems skriver att det blir allt viktigare för producenter och butiker att försöka skydda livsmedel, speciellt attraktiva produkter som kött, fisk, fågel och skaldjur, från att stjälas. Enligt den senaste mätningen av Global Retail Theft Barometer är stöldsvinnet för stöldbegärligt färskt kött så hög som 3,6 procent i Nordamerika. För den globala detaljhandeln är svinnet 1,45 procent.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-02-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK