...
Tetra Pak lanserar en-stegs-förslutning till ”kartongflaskan” Tetra Evero Aseptic
Tetra Brik Aseptic 200 och 250 Edge kan tillverkas på en TBA/19-maskin med hjälp av ett speciellt ”kompletteringskit”.
Tetra Pak A3/Speed för Tetra Prisma Aseptic 200 respektive 250.

I samband med den pågående livsmedelsmässan Gulfood i Dubai har Tetra Pak avslöjat ett antal nyheter i sitt omfångsrika utbud av förpacknings- och processlösningar.
Enligt ett pressmeddelande från Tetra Pak rör det sig om en ny förslutningslösning till ”kartongflaskan” Tetra Evero Aseptic (bilden ovan) och en ny snabb fyllningsmaskin för Tetra Prisma Aseptic i portionsstorlekar.
Dessutom har företaget utvecklat vad man kallar ett ”Retrofitability Kit”, som gör det möjligt för användare av fyllmaskinen TBA/19, avsedd för Tetra Brik Aseptic i storlekarna 200 Slim, 125 Slim och 250 Base, att även producera de nya förpackningarna Tetra Brik Aseptic 200 och 250 Edge utan att investera i en helt ny fyllningsmaskin


Till förpackningen Tetra Evero Aseptic – kallad världens första aseptiska kartongflaska för mjölk med lång hållbarhet – lanserar Tetra Pak nu en en-stegs förslutningslösning i form av en skruvkapsyl i plast med dubbla säkerhetsfunktioner. Kapsylen är dels försedd med en manipuleringsskyddande låsring, som bryts vid öppnandet, dels finns under kapsylen ett skyddande membran, som avlägsnas vid öppnandet. När kapsylen vrids lossar låsringen och membranet bryts – allt i ett enda steg.

På fyllningsmaskinsidan avslöjar Tetra Pak alltså två nyheter i samband med Gulfood i Dubai. Den ena nyheten gäller fyllningsmaskinen Tetra Pak A3/Speed som nu finns för portionsförpackningarna Tetra Prisma Aseptic 200 respektive 250.
Tetra Pak A3/Speed iLine sägs vara Tetra Paks snabbaste fyllningslinje med en maximal produktionshastighet av 24.000 förpackningar i timmen.

Den andra Tetra Pak-nyheten på maskinsidan gäller användare av fyllmaskinen TBA/19, avsedd för Tetra Brik Aseptic i storlekarna 200 Slim, 125 Slim och 250 Base. Med en speciell kompletteringsutrustning kallad ”TBA/19 Retrofitability Kit” kan dessa användare på maskinens befintliga plattform ändra förpackningens form och bottenstorlek, vilket gör det möjligt att även producera de nya förpackningsstorlekarna Tetra Brik Aseptic 200 och 250 Edge.  .
Tetra Pak skriver i sitt pressmeddelande att kompletteringskitet gör det möjligt för de användare, som ännu inte är redo att investera i fyllningslinjen Tetra Pak A3/Compact Flex, att för en bråkdel av kostnaden även producera de nya förpackningarna på sin befintliga TBA/19-maskin. Dessutom är kompletteringsutrustningen snabbare att installera än en helt ny maskin, vilket gör att kunderna i sin tur snabbare kan nå marknaden med de nya förpackningsstorlekarna.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-02-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK