...
Norge först i världen med att förpacka alla Coca-Cola-produkter i PlantBottle

Norge blir det första land i världen där alla Coca-Cola-produkter förpackas i bolagets bioplastbaserade förpackningskoncept PlantBottle. Det skriver Coca-Cola Enterprises Norge AS (CCEN) i ett pressmeddelande.
För att kunna genomföra projektet har Coca-Cola investerat drygt 600 miljoner norska kronor i en ny produktionsanläggning i fabriken i Lørenskog, öster om Oslo.
”Från och med nu förpackas alla våra produkter, som tillverkas i Norge, på miljövänliga PlantBottle-flaskor och det är vi först med i hela världen”, säger CCEN:s VD Ignace Corthouts.


Coca-Colas PlantBottle består upp till 22,5 procent av sockerrörsbaserad bioetanolplast och till 25 procent av återvunnen PET-plast. Resterande plastmängd består av nyproducerad PET.

Produktionen av PlantBottle-flaskor inleddes i fabriken i Lørenskog i september i fjol, då man började tillverka halvlitersflaskor för Coca-Cola och i dagarna har man även börjat tillverka PlantBottle-flaskor i volymen 1,5 liter. Flaskorna levereras i form av preformar till fabriken, där de sedan formblåses och fylls med Coca-Cola-produkter.

Coca-Cola lanserade PlantBottle-flaskan för snart fyra år sedan och sedan dess har den börjat användas vid allt fler inhemska marknader världen över. Första med att använda PlantBottle i Coca-Colas globala lansering blev Danmark (läshär) och sedan har den introducerats på flera av bolagets marknader. I Sverige började de första PlantBottle-flaskorna finnas på marknaden i september 2010, då som förpackningsform för källvattnet Bonaqua silver (läs här) och i mitten av år 2011 började Coca-Cola Sverige även förpacka produkterna Coca-Cola, Coca-Cola Light och Coca-Cola Zero i halvliters PlantBottle-flaskor. Men Norge blir alltså det första landet i världen, där samtliga inhemskt producerade Coca-Cola-produkter förpackas i bioplastflaskan PlantBottle!


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-03-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK