...
Senaste nytt i ”Rottneros vs. Arctic Paper”:
Erbjudandet till aktieägarna avbryts Nästa rond avgörs vid bolagsstämman

Sedan Polenregistrerade Arctic Paper S.A. en tredje gång förlängt sitt erbjudande till aktieägarna i Rottneros AB att förvärva deras aktier och röster (läs här), har man nu nått en ägarandel i Rottneros AB på 54,2 procent. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.
Någon ytterligare förlängning av acceptperioden blir det inte, utan nu avbryter Arctic Paper sitt erbjudande. Nästa rond i maktkampen kommer nu i stället att avgöras i samband med att en ny Rottneros-styrelse ska väljas vid den tidigarelagda bolagsstämma, som Arctic Paper tvingat fram (läs här).


Arctic Paper skriver i sitt meddelande att under den tredje förlängningen av acceptperioden, som löpte till och med den 26 februari, har bolagets erbjudande accepteras av aktieägare representerande ytterligare drygt fyra miljoner aktier i Rottneros, vilket motsvarar 2,6 procent av antalet utestående aktier och röster i Rottneros.

Efter den tredje acceptperiodens utgång innehar Arctic Paper genom sitt eget aktieinnehav från början samt aktier från aktieägare, som accepterat Arctic Papers erbjudande, aktier och röster motsvarande 50 procent i Rottneros. Därutöver har man utanför erbjudandet förvärvat aktier motsvarande 4,3 procent av antalet utestående aktier och röster i Rottneros och har sålunda i dag en sammanlagd ägarandel i Rottneros på 54,2 procent.

Arctic Paper har beslutat att inte förlänga acceptperioden ytterligare”, skriver nu företaget i sitt pressmeddelande, men tillägger att man ”kan komma att fortsätta att förvärva aktier i Rottneros under förutsättning att sådana eventuella förvärv från tid till annan bedöms vara fördelaktiga”.

Hur fortsättningen för Rottneros kommer att bli och hur stort och avgörande Arctic Papers inflytande på företaget kommer att vara, kommer nu troligen att avgöras i samband med den tidigarelagda bolagsstämman i Rottneros AB, vilken ska hållas den 22 mars.
Som vi tidigare meddelat har Arctic Paper – med kraft av sitt mer än 50-procentiga aktieinnehav – begärt en extra bolagsstämma i Rottneros för att utse en ny styrelse. Parterna har dock kommit överens om att man i stället för att kalla till extra bolagsstämma ska tidigarelägga den ordinarie bolagsstämman.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-03-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK