...
Carlsberg Sverige lanserar öl i ”sleek can”

Carlsberg Sverige lanserar nu starkölet Carlsberg Export i en så kallad ”sleek can” – dvs. en smalare och högre aluminiumburk, men med samma färger och typsnitt och samma volym som en vanlig 33 centiliters burk.
”Carlsberg Export sleek can är framtagen för de som redan uppskattar Carlsberg Export, men som vill dricka den ur en lite mer stilren och smalare burk”, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.


I samband med lanseringen av sin sleek can har Carlsberg Sverige också gjort en undersökning om svenskarnas öldrickningsvanor och vilken känd svensk person vi helst skulle vilja sitta ner och ta en öl med…

Undersökningen, som genomfördes av SSI i början av februari i år, visar – inte oväntat kanske – att Zlatan Ibrahimovic är den kändis, som vi svenskar helst vill ta en öl med! Var fjärde man och var femte kvinna har Zlatan som favorit bland presumtiva ”ölkompisar”.
Andra kända svenskar, som kom högt upp på listan var ishockeymålvakten Henrik Lundqvist (som var 55-plussarnas absoluta favorit), skådespelaren Joel Kinnaman (som var kvinnornas favorit) samt prinsessan Madeleine.

Carlsberg Sverige har också undersökt hur vi svenskar helst vill dricka vår öl – ur burk eller ur flaska. Och där visar det sig – inte oväntat kanske? – att stockholmare föredrar flasköl, medan göteborgare hellre sveper en burköl..!
Men sett över hela landet är flaskölen populärast – 7 av 10 svenskar föredrar att dricka öl på flaska, medan 30 procent väljer att dricka öl ur burk. Generellt anser svensken att öl ur flaska smakare godare, men att öl ur burk är mer praktiskt. Burköl är också mest populärt bland unga vuxna (34 procent) i förhållande till 26 procent i åldern 35-54 år. Burköl är även mest populärt bland män, där var tredje man (33 procent) väljer detta alternativ.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-03-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK