...
Den kallas för en “flygande ubåt”...
Heidelberg installerar rekordlång och avancerad tryckpress i Skottland

Tyska tryckpresstillverkaren Heidelberg har installerat vad som betecknas som världens längsta tryckpress för tryckformaten B1 (1000 mm x 707 mm).
Pressen ifråga är en Speedmaster XL 106 Perfector (bilden), som nu finns hos förpackningskonverteraren Chesapeake Branded Packaging i företagets anläggning i East Kilbride i södra Skottland.
Pressen, som har en kapacitet av 18.000 ark i timmen, är försedd med inte mindre än 17 tryckverk samt en station för in-line kallfoliering. Den är mycket tekniskt avancerad och beskrivs internt som en ”flygande ubåt”...


Speedmaster-pressen hos Chesapeake Branded Packaging är försedd med beläggningsstationer både före och efter de ordinarie färgtryckverken, vilket gör det möjligt att förse förpackningarna med en rad olika ytbehandlingar och effekter såväl på ut- som insidan av förpackningarna.

Chesapeake Branded Packaging producerar högkvalitativa förpackningar speciellt till produkter inom premium spritdrycker, konfekt samt hygien och egenvård.

”I enheten i East Kilbride trycker och konvertertar vi iögonfallande förpackningar med extrahög finish till några av världens mest prestigefyllda varumärken och med den här investeringen kan vi nu erbjuda dessa kunder ännu fler färgmöjligheter tillsammans med effekter som foliering, matthet, glans, pärlemor, metallic, punkteffekter, mm.”, säger Tim Whitfield, VD för Chesapeake Branded Packaging.

Installationen av den stora pressen i anläggningen i East Kilbride ingår i ett omfattande investeringsprogram på trycksidan som Chesapeake Branded Packaging genomför vid sin enheter i Storbritannien, Tyskland och Polen. Sedan tidigare har man exempelvis installerat en Heidelberg Speedmaster XL 145 och en XL 105 vid sin fabrik i Newcastle.

”Den här B1-pressen representerar ett stort steg framåt med sina avancerade tekniska funktioner och sin helautomatiska materialhantering. Den ger maximal effektivitet och gör verkligen skäl för den interna beskrivningen som en ´flygande ubåt´!”, säger Heidelberg UK:s försäljningschef Jim Todd.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-03-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Prepress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK