...
FSC-certifieringen positiv för Avisera

Märkningssystemet FSC (Forest Stewardship Council) är på stark frammarsch i hela världen. Allt fler konsumenter frågar efter FSC-märkta produkter, vilket innebär att alla verksamheter som producerar, förädlar eller säljer produkter, där trä från FSC-certifierade skogar ingår, har stor anledning att certifiera sig.
Ett av de svenska företag, som märker av trenden, är Stockholmsföretaget Avisera, som marknadsför FSC-certifierade bärkassar och förpackningslösningar.
”För oss är det självklart att vi i förpackningsbranschen måste visa ansvar och erbjuda våra kunder uthålliga lösningar utöver de vanliga kvalitets- och miljöcertifieringarna”, säger Mariella Zalbo Lundgren, produkt- och marknadschef på Avisera.


Avisera, som sedan tidigare är både kvalitets- och miljöcertifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001, fick för snart ett år sedan sitt FSC-certifikat, som ett av de första företagen i förpackningsbranschen. Och Avisera märker nu hur allt fler kunder väljer företagets FSC-certifierade bärkassar och förpackningslösningar. Certifieringen garanterar att lösningarna längs hela kedjan framställts enligt marknadens mest långtgående sociala och miljömässiga krav för skogsbruk.

”Vi känner att vår FSC-certifiering är en tydlig signal, där vi på ett trovärdigt sätt visar att Avisera bryr sig om miljö och sociala förhållanden. Vi vet att en FSC-symbol på produkten betyder mycket för våra kunders varumärken”, avslutar Mariella Zalbo Lundgren.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-03-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK