...
Hydraulisk trycktest av aluminiumflaskor

Globala företaget Agr International, med huvudkontor i Butler, Pennsylvania, USA, har lanserat en utrustning för trycktestning av aluminiumflaskor.
Utrustningen är en variant på företagets populära testutrustning PPT3000™ Packaging Pressure Tester (bilden), avsedd för hydraulisk trycktestning av plastflaskor. För företag som även fyller aluflaskor innehåller den här versionen ett antal ytterligare testrutiner, specialanpassade för att kunna testa dagens lågviktiga och tunnväggiga aluflaskor.


PPT3000 använder vatten som testmedium för att uppnå det hydrauliska tryck, som behövs för att testa hur mycket inre tryck och expansion förpackningarna klarar utan att gå sönder. Hydraulisk trycksättning ger flera fördelar, bland annat exakt kontroll av trycket, det medger komplex belastning och möjliggör noggranna mätningar av volymutvidgning.

När det gäller trycktestning av alubehållare ger PPT3000 möjlighet till exakt kontroll av trycket och möjlighet att kontinuerligt övervaka behållarens volymexpansion och registrerar tryckdata i exakt rätt ögonblick, när behållarens väggar kollapsar och börjar ”bucklas”.

Medan trycktestet pågår kan processen följas i realtid på maskinens display och efter slutfört test skrivs en omfattande testrapport ut, som också innehåller ett grafiskt diagram över testförloppet och visar volymutvidgning och vid vilket inre tryck ”buckling” uppstår.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-03-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Doserings- och fyllningsutrustningar Förpackningsmaterial Maskin och Utrustning Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK