...
Värdefulla USA-kontakter för Packbridge

Under en vecka i februari befann sig förpackningsklustret Packbridge på en informations- och kontaktturné i östra USA. Syftet var att etablera relationer med ledande varumärkesägare, förpackningsföretag och nyckelaktörer inom förpackningsområdet.
Packbridge skriver i sitt senaste nyhetsbrev att den intensiva februariveckan resulterade i värdefulla kontakter med stora aktörer och institutioner som Coca-Cola, General Mills, PepsiCo, Printpack, Reckitt Benckiser, PMMI (Packaging Machinery Manufacturers Institute) och Clemson University.


”USA är världens näst största ekonomi (efter Europa) och av de största förpackningsföretagen och varumärkesägarna i världen är en majoritet amerikanska. För Packbridge är det därför en självklarhet att bygga brofästen på andra sidan Atlanten”, skriver Packbridge i nyhetsbrevet.

Packbridge skriver också att styrkan och storleken i det gemensamma ekosystem med över 200 företag, som Packbridge i dag representerar, väckte respekt och stort intresse från amerikansk sida och att besöket i USA utan tvekan öppnat ögonen för nya samarbetsmöjligheter, vilka kan betyda mycket för hela branschen.
USA-resan planerades och genomfördes i samarbete med Invest in Skåne.

I sammanhanget kan också nämnas att Packbridge fått ännu en ny och viktig medlem: det är den globala etikettillverkaren CCL Label, som nu via sitt svenska dotterbolag CCL Label AB, anslutit sig till klustret.
CCL Label förvärvade nyligen en betydande del av Avery Dennisons etikettverksamhet (läs här) och blev därmed den största aktören på marknaden med över 70 fabriker på sex kontinenter.

”Vi ser Packbridge som ett spännande nätverk för att träffa både kolleger och aktörer inom olika förpackningssegment, där etiketten är en del av förpackningen”, säger Mats Franzén (bilden ovan) på CCL Label i Sverige.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-03-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK