...
Nybildade Schoeller Allibert lägger ner tillverkningsenheten i skånska Perstorp

Vid årsskiftet gick de båda förpackningsföretagen Schoeller Arca Systems och Linpac Allibert samman under det gemensamma namnet Schoeller Allibert (läs här) och nu meddelar man att man lägger ner sin svenska tillverkningsenhet i Perstorp och omlokaliserar produktionen till andra enheter ute i Europa.
Ett 30-tal arbetstillfällen berörs av nedläggningen och Schoeller Allibert skriver i ett pressmeddelande att företagsledningen har inlett förhandling med representanter för de anställda.
Detta är den andra produktionsnedläggningen i lilla Perstorp på kort tid – nyligen meddelades att produktionen av den klassiska Perstorp Ättika ska flytta till Eslöv (läs här).


Tillverkningen i Perstorp, som bland annat innefattat plastbaserade returemballage, kommer nu i stället att ske vid Schoeller Alliberts större produktionsenheter i bland annat Frankrike och Tyskland. Däremot kommer företagets försäljnings- och kundserviceorganisationen i Skandinavien inte att påverkas, utan den kommer även fortsättningsvis att finnas i Perstorp.

Schoeller Allibert skriver i sitt meddelande att bakgrunden till produktionsnedläggningen i Perstorp är samgåendet mellan Schoeller Arca Systems och Linpac Allibert, som genomfördes den 1 januari i år. Detta har medfört att en överkapacitet av produktion uppstått inom den nybildade koncernen och genom att omlokalisera produktionen i Perstorp till koncernens större produktionsenheter ute i Europa uppnår man en optimering av produktionskapaciteten och av leveranskedjan, vilket ger Schoeller Allibert förbättrade konkurrensfördelar på marknaden samt en hållbar verksamhet.

Omlokaliseringen är planerad att ta cirka två till tre månader, räknat från mitten av mars.

Noterbart i sammanhanget är att detta alltså är den andra produktionsnedläggningen på kort tid i det lilla nordskånska samhället Perstorp! För bara cirka två veckor sedan meddelades att den mer än hundraåriga produktionen av Perstorp Ättika tas över av livsmedelskoncernen O. Kavli AB, som flyttar ättiktillverkningen till sin anläggning i Eslöv och erbjuder de anställda att följa med.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-03-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Plast Plast Transport

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK