...
FlexLinks transportörsystem X65 har dubbel dragstyrka och längre livslängd

X65 är namnet på ett nytt transportörsystem, som Göteborgsbaserade produktionslogistikkoncernen FlexLink utvecklat. Systemet, som FlexLink betecknar som ”morgondagens transportörsystem”, möjliggör ökad total effektivitet i tillverknings-, test- och förpackningslinjer och ger lägre livscykelkostnader för användaren. Den nya plattformen har också dubbelt så stor dragstyrka som dagens standard.
”Dubblerad dragstyrka har en mycket positiv effekt på livslängden och minskar underhållsbehoven i installerade system”, säger FlexLinks produktchef Göran Abbestam.


X65 är kapabel till betydligt högre hastigheter än vad som är normalt idag, ofta den dubbla. Med en kapacitet på 120 meter i minuten klaras morgondagens höga krav på produktions- och packlinjers kapacitet och reducerad kostnad per producerad enhet redan idag. Transportören är konstruerad för att ha en låg friktion, låg energiförbrukning och en lång livslängd. Den starka konstruktionen fördubblar underhållsintervallen jämfört med dagens standard och den låga ljudnivån – jämförbar med en kontorsmiljö – ger en god arbetsmiljö och bidrar till att öka operatörernas säkerhet.

För automatiserade enstycksflöden erbjuder X65:s palettsystem produktionslösningar med hög kvalitet, till låg kostnad. Palettsystemet till X65 sticker ut med en unik design och standardiserade funktioner för hantering av produkter upp till 3 kg. Paletterna och funktionerna är förberedda för sofistikerade styrsystem som track & trace och MES funktionalitet.

Samtidigt med lanseringen av X65 presenterar FlexLink också en ny generation högeffektiva drivenheter som reducerar energiförbrukningen ytterligare. Beroende på belastning och tillämpning är förbrukningen 8 – 44 procent lägre, jämfört med tidigare drivenheter från FlexLink.

Utvecklingen av X65 har skett i dialog med ledande maskinleverantörer och kunder för att tillmötesgå morgondagens krav redan idag.
“Under hela utvecklingsarbetet har vårt fokus varit på att reducera livscykelkostnad och miljöpåverkan för installerade system, från konstruktions- och layoutarbete, till installation och under dess livslängd. Genom en drastiskt lägre energikonsumtion och en ljudnivå på kontorsnivå levererar vi värde från det att systemen installerats”, säger Göran Abbestam.

N.B.: I samband med förpackningsmässan Scanpack i fjol intervjuade packnyheters chefredaktör Bo Wallteg Flexlinks produktchef Göran Abbestam om bland annat den nya plattformen X65. Intervjun finns på packkanalen.se och kan ses om du klickar här!


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-03-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK