...
Första styrelsen på plats i Nordisk Bioplastförening

Den 2 oktober förra året bildades Nordisk Bioplastförening formellt vid ett möte i Malmö. Initiativtagare var tidningen nord emballage tillsammans med ett par företag, som har bioplaster sina förpackningslösningar. En interimsstyrelse bildades i avvaktan på det första årsmötet, som planerades till början av detta år. Årsmötet är nu genomfört. Den 12 mars samlades ett tjugofemtal personer med bioplastintresse på Svenska Mässan Congress i Göteborg och en första styrelse utsågs, där Anders Fransson (bilden), till vardags VD för BioBag, blev föreningens första ordförande.

Nordisk Bioplastförening är inte en förening som enbart fokuserar på bioplaster och förpackningar. Det är en bred förening som ska hitta sina medlemmar inom alla områden där bioplaster används och kan tänkas komma att användas. Så här ser föreningens målsättning ut:
 
”Nordisk Bioplastförenings målsättning är att vara en nordisk plattform och representant för företag i Norden som producerar, bearbetar, använder eller återvinner bioplaster. Föreningen ska främja och förenkla marknads- och teknologiutveckling för materialgruppen. Verksamheten ska täcka alla delar av livscykeln för bioplaster, från vaggan till graven. Målsättningen är också att via effektivt lobbyarbete informera politiker och myndigheter om materialens möjligheter och förtjänster samt att hjälpa dem att skapa ramverk för bioplasternas framsteg på marknaden. Att aktivt arbeta för fungerande, och effektiva ramverk är en av huvuduppgifterna för föreningen.
I målsättning ligger också att bygga kontakter med media och informera medias representanter om bioplasterna samt att jobba för att media publicerar information om materialgruppen på ett riktigt och positivt sätt.
Nordisk Bioplastförening bygger ett nätverk mellan aktörerna i branschen och ska jobba för ökat samarbete mellan företag och för kontinuerligt utökad kontakt med, och kunskap om, vad som händer inom forskning och i den akademiska världen”.

Ordföranden Anders Fransson fick sällskap av följande personer i styrelsen: Bjarne Högström, Polymerfront, Pia Dahlin, BASF, Fredrik Jaginder, San Sac, Stefan Söderberg, Åkroken Science Park, Hans Friedsam, Trade Promotion Förlag och Beatrice Buzsaky Johansson, Ericsson.
 
Som adjungerade till styrelsen valdes Carl Rosén från Gaia och Bo Wallteg från nord emballage.
Tempot i föreningen kommer nu stegvis att skruvas upp. Styrelsen kommer att ha sitt första möte i mitten av april och spika en aktivitetsplan.
 
För mer info - kontakta Bo Wallteg via bo.wallteg@n-e.nu


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2013-03-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK