...
Fiskeby får statsstöd till biogasanläggning
Fiskebys bruk ligger vid Motala Ström i Norrköping.
Hans Hagdahl, fabrikschef kartong vid Fiskeby

Fiskeby Board AB har beviljats 12,6 miljoner kronor i statsstöd för uppförande av en biogasanläggning i anslutning till kartongtillverkningen i Norrköping. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.
Fiskeby planerar att uppföra ett så kallat anaerobt vattenreningssteg direkt kopplat till företagets befintliga vattenrening. Vid en sådan reningsprocess bildas biogas, som efter rening kan användas vid kartongtillverkning och då ersätta elenergi.


De 12,6 miljonerna i statsstöd kommer från Energimyndigheten och tas från de medel, som regeringen sedan 2010 årligen har satt av för att stödja marknadsintroduktion av ny teknik och nya lösningar, som stärker energiproduktion. Energimyndighetens statsstöd täcker dock endast en del av projektets totala investering och Fiskebys styrelse ska ta ställning till resterande finansiering vid nästa styrelsemöte i juni 2013.

”Vi har beräknat att biogasproduktionen kan komma att uppgå till nio gigawattimmar per år och det finns flera möjligheter att utnyttja gasen. En av de klimatmässigt mest intressanta möjligheterna är drift av torkar vid vår kartongtillverkning”, säger Hans Hagdahl, fabrikschef kartong på Fiskeby Board AB.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-03-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Ekonomi Förpackningsmaterial Kartong

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK