...
Snabb SICK-sensor med simultanförmåga

Sensorspecialisten SICK har utvecklat en ny visionssensor, som fått beteckningen Inspector PIM60 (bilden).
Sensorn, som positionerar, inspekterar och mäter i hög hastighet, har också hög simultankapacitet genom att den samtidigt med positionering kan göra inspektioner av exempelvis blobbar, mönster och kanter samt utföra pixelräkning.


SICK skriver i ett pressmeddelande att Inspector PIM60 har en bred verktygslåda för diameter-, vinkel- och avståndsmätning, vilket gör att sensorn kan användas i många olika applikationer, exempelvis för integrerad kvalitetskontroll i förpackningsmaskiner, för kontroll av elektronikkomponenter och dimensionsverifiering vid en monteringslinje, för styrning av robottruckar längst markerade linjer eller för plock av komponenter på ett transportband.

Med bildkalibreringen i Inspector PIM60 får man tillförlitliga resultat på rörliga och roterande föremål i vinklade lägen eller vid användning av vidvinkeloptik. Kalibreringen ger utdata i millimeter, vilket förenklar inriktning och greppspositioner.
Den inbyggda webbservern gör det möjligt att enkelt och kostnadseffektivt övervaka produktionsprocessen och i webbgränssnittet kan användaren anpassa stil, logotyp, funktionalitet för att enkelt visualisera och styra den information man behöver.
Inspector PIM60 kan anslutas via EtherNet/IP, TCP/IP för exakta positioner och mätresultat eller via det digitala gränssnittet.

Koncernen SICK, med huvudkontor i Tyskland, är en ledande global leverantör av sensorbaserade lösningar för industrin. Koncernen har nästan 50 dotterbolag runt om i världen och ett stort antal agenter. Det svenska dotterbolaget, SICK AB, har huvudkontor i Vårby, Stockholm.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-03-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK