...
UPM släcker ner sitt huvudkontor...
UPM:s pampiga kontorsbyggnad vid Södra Esplanaden i Helsingfors utgör normalt ett upplyst och iögonfallande blickfång – men på lördag kväll släcks all belysning ner under en timme som stöd för WWF:s miljöevent ”Global Earth Hour 2013”.
Päivi Salpakivi-Salomaa är miljöchef vid UPM.

På lördag den 23 mars är det återigen dags för Världsnaturfondens (WWF) energispartimme ”Global Earth Hour”, då privatpersoner, företag och myndigheter världen över under en timme förväntas släcka ner lampor och andra elförbrukande produkter.
Ett av de nordiska företag, som helhjärtat stöder Global Earth Hour, är finska UPM, som meddelar att man på lördag under den speciella timmen kommer att släcka ner all belysning vid sitt huvudkontor vid Södra Esplanaden (Eteläesplanadi) i Helsingfors. Företaget uppmanar samtidigt alla sina medarbetare världen över att stödja Global Earth Hour och släcka ner sina lampor i hemmen.


”WWF:s Earth Hour är en betydelsefull påminnelse om vikten av åtgärder för att minska energiförbrukningen och öka andelen förnyelsebar energi. Evenemanget är i linje med UPM:s ’Biofore’-strategi att ständigt utveckla verksamheten för att minimera vår miljöpåverkan och förbättra vår energieffektivitet”, skriver UPM i sitt meddelande.

Global Earth Hour betecknas som världens största miljöevent, då hela världens befolkning uppmanas att släcka sina lampor under en och samma timme (20.30 till 21.30, lokal tid). För UPM:s del blir det femte gången man deltar och visar sitt stöd för denna symboliska handling och företaget vill på så sätt visa sin beslutsamhet att spela en viktig roll för att minska miljöförändringarna.

“UPM fokuserar på att leverera ‘mer med mindre’ och sedan 15 år har vi arbetat med att utveckla energieffektiviteten i våra bruk med hjälp av kampanjer och investeringar. Som ett resultat har vi exempelvis under åren 2002 till 2012 minskat elförbrukningen per ton producerat papper med 24 procent”, säger UPM:s miljödirektör Päivi Salpakivi-Salomaa.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-03-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK