...
Tredimensionellt visionsystem för svåridentifierbara objekt

USA-baserade Cognex Corporation har utvecklat ett laserbaserat tredimensionellt visionsystem, som kan känna igen sådana objekt, som annars är svåra att identifiera med traditionella tvådimensionella sensorer.
Namnet på Cognex nya laserprofileringssystem är DS1000 3D och systemet kan användas för att identifiera ett flertal olika produkter och produktgrupper, exempelvis livsmedel, automotivdelar, m fl.


Enligt tillverkaren kan DS1000 3D-sensorn verifiera förekomsten av lågkontrastobjekt i lådor, boxar och andra typer av förpackningar, den kan läsa präglade eller upphöjda tecken och symboler på exempelvis bildäck och identifiera ytdefekter och flisor med låg eller ingen kontrast på olika typer av ytor och substrat. Sensorn kan också kalkylera volymer och dimensioner, exempelvis vid dosering av livsmedel i packlinjer.

”DS1000 3D-sensorn är fabrikskalibrerad för att mäta med en noggrannhet ner till mikronnivå och redovisa resultaten i verkliga måttenheter, vilket gör 3D-applikationen enklare att förstå och använda”, säger Joerg Kuechen, affärsenhetschef för Cognex Vision Software.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-03-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK