...
REPA upphör och dess 10.000 medlemsföretag går upp i FTI

Från den 1 april upphör Reparegistret AB (REPA), som administrerat producentansvarets förpackningsavgifter, och fusioneras med sitt moderbolag Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI).
Förändringen innebär att de 10.000 företag, som fullgjort sitt producentansvar genom REPA, i stället blir kunder till FTI.
”Med förändringen kan kundföretagen tydligt se att det är en tjänst man köper av oss och att priset –förpackningsavgiften – inte är en skatt eller offentlig avgift”, säger Ulla Krohn (bilden), marknadschef vid FTI.


Förändringen kräver ingen åtgärd från företagens sida och liksom tidigare kommer företagens avgifter att användas till FTI:s rikstäckande insamlingssystem för förpackningar.
”Det handlar om att företagen uppfyller sitt lagstadgade producentansvar – att tillhandahålla sina kunder ett rikstäckande insamlingssystem för förpackningar – genom att köpa insamlingstjänsten av oss”, säger Ulla Krohn.

REPA och FTI bildades av näringslivet i samband med att producentansvarslagen kom 1994. FTI ägs av ett stort antal branschorganisationer och företag, som berörs av lagen.

”Förändringen markerar också att Repaverksamheten frångått sin myndighetsprägel till att idag vara en affärsmässig servicefunktion”, avslutar Ulla Krohn.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-03-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK