...
Automation blir temat på nästa ”Packbridge efter 3”

Automation blir temat när förpackningsklustret Packbridge den 11 april arrangerar ännu ett av sina populära ”Packbridge efter 3”. Platsen den här gången blir Västerås, eftersom arrangemanget sker i samarbete med klustret Automation Region, som har sin bas i Västmanland.
Bland de medverkande märks Stellan Rylander (bilden), som berättar hur CC Pack i Tibro automatiserat sin produktion och Kenneth Quintero, Beckhoff Automation, som talar om öppna automationslösningar för förpackningsindustrin.
Klas H Bengtsson från ABB berättar om robotautomation inom paketering och Björn Magnusson och Desmond Currivan, Prevas, ska visa hur man kan öka effektiviteten i lagret med rätt automation


Kompetens inom automation är en styrka i svensk industri och utan tvekan en svensk framtidsbransch. Automation är också en förutsättning för långsiktig konkurrenskraft. Samtidigt handlar automatisering också om resursanvändning, energi och miljö.
Automation omfattar alla system runt mätning och styrning av tillverkningsprocesser där produktivitet, kvalitet, miljöstyrning och människans interaktion står i fokus.

Automation är alltså av stor vikt, inte minst inom förpackningsindustrin och därmed ett viktigt ämne för Packbridge att ta upp i en workshop. Arrangemanget sker alltså i samarbete med klustret Automation Region som har drygt sjuttio medlemsföretag och ett tjugotal partners. Klustret syfte är att stärka och synliggöra den världsledande svenska automationsindustrin.

”Att samarbeta med andra kluster är ett uttalat mål för Packbridge. Vi inser att det finns mycket att vinna på det, både för respektive kluster och för dess medlemsföretag”, säger Per-Stefan Gersbro, VD på Packbridge.

Programmet för ”Packbridge efter 3” den 11 april pågår mellan kl. 15.01 och 17.00 och avslutas som vanligt med en paneldebatt. Platsen blir Automation Center i Västerås Science Park.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-03-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK