...
Tysk mässatsning på tryckt elektronik

Tyska mässarrangören Messe Düsseldorf har tillsammans med specialtrycksorganisationen ESMA initierat ett nytt mässkoncept, som man kallar PEPSO (Printed Electronics Products and Solutions).
Konceptet siktar in sig på den växande marknaden av tryckt elektronik i form av ”smarta” förpackningar och andra produkter och kommer att finnas med under de närmaste åren som specialutställningar vid ett antal viktiga affärsmässor i Messe Düsseldorfs regi, bland annat förpackningsmässan interpack 2014.


Talande förpackningar, böcker med inbyggda ljuseffekter, handväskor med integrerade mobiltelefonladdare, supertunna och böjbara displayer, etc., etc… Bara fantasin sätter gränser för vad man i framtiden förväntas kunna skapa med hjälp av tryckt elektronik, som i princip innebär att man med traditionella tryckmetoder tillverkar olika elektroniska komponenter med hjälp av elektriskt ledande tryckfärger.

Metoderna för att producera tryck elektronik utvecklas och förfinas ständigt och förväntas snart kunna erbjuda billig massproduktion, vilket kommer att göra tekniken ytterst intressant för en rad branscher, inte minst förpackningsområdet, där tryckt elektronik anses ha en stor marknadspotential

Messe Düsseldorf har nu tagit fasta på den tryckta elektronikens frammarsch och bildat specialmässkonceptet PEPSO tillsammans med organisationen ESMA, som är en sammanslutning av europeiska specialtryckföretag.

”Tryckt elektronik kommer att bli attraktiv på många användarområden där Messe Düsseldorf arrangerar viktiga mässor. Genom PEPSO ger vi den tryckta elektroniken en egen plattform, som vi kan integrera i våra mässor för detaljhandel, glasproduktion, förpackning, tryck och läkemedel”, förklarar Hans Werner Reinhard, vice VD vid Messe Düsseldorf.

Messe Düsseldorf meddelar att speciella PEPSO-utställningar i dagsläget är planerade att finnas med i följande mässor: K 2013, COMPAMED 2013, EuroShop 2014, EuroCIS 2014, glasstec 2014, interpack 2014 och drupa 2016.
Mer information om PEPSO-konceptet och dess medverkan i de olika mässorna finns på den speciella hemsida, som Messe Düsseldorf upprättat.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-03-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK