...
Walki Group öppnar snart sin tredje fabrik i Polen

Finska Walki Group, som tillverkar förpackningsmaterial och tekniska laminat, utökar produktionen i Europa genom att öppna en ny toppmodern produktionsanläggning i Wroclaw, Polen. Det blir Walkis tredje fabrik i Polen.
”Med denna investering markerar vi vårt starka engagemang för det snabbt växande kundunderlaget i Central- och Östeuropa. Närhet till kunderna har alltid prioriterats av Walki och med den nya anläggningen kan vi nu erbjuda kortare ledtider samt på längre sikt även ett bredare produktsortiment”, säger VD Leif Frilund (bilden).


Den nya fabriken startar produktionen under det tredje kvartalet i år och inledningsvis fokuseras tillverkningen på att betjäna kundsegmenten ”Forest Industry” och ”Consumer Packaging”.

Investeringen i den nya polska fabriken motsvarar ett åtagande på nära 10 miljoner euro och vid uppstarten kommer anläggningen att sysselsätta cirka 50 personer.

”Med den här fabriken kommer vi att ha fler möjligheter att optimera vår produktionsverksamhet i Europa och få tillgång till nya råmaterialkällor”, säger Timo Finnström, operativ chef i Walki.

Walki skriver i ett pressmeddelande att fabriken är strategiskt placerad i staden Wroclaw i sydvästra delen av Polen, med utmärkta vägförbindelser och närhet till viktiga marknader.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-03-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK