...
Strategisk allians ger förpackningar med längre hållbarhet för livsmedel

En viktig strategisk allians inom området förpackningar för färska livsmedel har träffats mellan de två tillverkarna av flexibla förpackningar Exopack, USA och Kobusch, Tyskland samt den holländska PerfoTec, som är experter på modifierad atmosfär och bland annat utvecklat en teknik för laserperforering av förpackningsfilm (bilden), som skapar den optimala atmosfären i en livsmedelförpackning (läs här).
Samarbetet mellan de tre företagen väntas leda till förpackningar för färska livsmedel, som ger produkterna allt bättre skydd och längre hållbarhet.


Holländska PerfoTec bildades år 2004 och de har utvecklat vad som betecknas som en ny standard inom MAP-förpackningar för färska livsmedel. Företaget tillhandahåller bland annat utrystningar som mäter ”andningsfrekvensen” hos färskskurna produkter som sallader, frukt, grönsaker, etc. och med företagets programvara kan man beräkna vilken genomsläpplighet en förpackningsfilm ska ha, för att tillåta optimal andning och ge produkten maximal livslängd sedan den förpackats.

”Alliansen med Kobusch och Exopack innebär en stor möjlighet för PerfoTec, samtidigt som den stärker dessa båda företag i deras utveckling och produktutbud”, säger PerfoTecs VD Bas Groeneweg.

Exopack , med huvudkontor i Spartanburg, South Carolina, USA, är en ledande utvecklare och tillverkare av flexibla förpackning- och beläggningslösningar för såväl konsument- som industriprodukter. Företaget har 19 tillverkningsenheter i Nordamerika, Storbritannien, Libanon och Kina och har också etablerat ett globalt nätverk av allians- och samarbetspartners.

Tyska Kobusch, med säte i Warburg, tillverkar förpackningar för livsmedel och läkemedel och är bland annat specialiserade på kundanpassade hårda, halvflexibla och flexibla förpackningar samt etiketter och sleeves.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-04-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK