...
Förpackningssamarbete med mersmak

Godisföretaget Bubs Godis i Jönköping har i drygt 20 år tillverkat lösviktsgodis och stycksaker, men nu har man tagit ett nytt steg och låter sina mest populära produkter – godisskallarna – levereras i färdigpackade påsar. Tanken är att skapa försäljning i nya kanaler och flera kedjor har redan nappat, bland dem Rusta och Statoil.
Påsarna levereras i displayfärdiga wellpapplådor som packas med hjälp av en wrap-around-maskin (bilden). Bakom förpackningslösningen ligger Stora Enso Packaging, som utvecklat de speciella wellpapplådorna och som tillsammans med maskinleverantören Österbergs tagit fram wrap-around-maskinen.


Att Bubs valde Stora Enso Packaging som leverantör av förpackningslösningen berodde inte enbart på Stora Enso Packagings goda renommé utan i hög grad också på att de båda företagen är näst intill grannar. Båda är belägna på industriområdet Torsvik, söder om Jönköping, och bara någon kilometer skiljer dem åt.

”Vi har en väldigt hög grad av automatisering i fabriken, vilket gjorde att Stora Enso Packagings lösning kändes rätt. Dessutom ville vi gärna ha en lokal leverantör för miljöns och smidighetens skull”, säger Bubs teknikansvarige Stefan Lindström.

Den wellpapplåda, som Stora Enso Packaging tagit fram till Bubs, har försetts med två öppningsmöjligheter, vilket ger butiken olika alternativ beroende på hur man vill exponera godispåsarna. Lådorna har dessutom försetts med ett attraktivt randigt tryck.
Påsarna packas i wellpapplådorna med en effektiv och ergonomisk W50 wrap-around-maskin. Maskinen har två banor och klarar av att packa två lådor parallellt och det är också möjligt att hantera två olika sorters godis samtidigt.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-04-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK