...
Ettiketto och Printcom slås samman till ett bolag

Hösten 2011 köpte företagsgruppen Volati etikett- och förpackningskoncernen GSS-Glückman, Silwer & Skog AB, bestående av etikettproducenterna Ettiketto Labeling Systems AB i Malmö och Printcom Grafiska AB i Åtvidaberg samt etikettmaskintillverkaren Fillpak Sweden AB i Svedala (läs här).
Alltsedan övertagandet har de nya ägarna haft en idé om att slå samman de båda etikettbolagen Ettiketto och Printcom till en enhet och i och med att Philip Schwarz (bilden) i fjol tillträdde som ny VD för GSS tog planerna fast form. Enligt ett pressmeddelande har nu Ettiketto och Printcom slagits samman till ett bolag med namnet Ettikettoprintcom och att bolaget blir ett av Sveriges största etikettryckerier och att man siktar på att bli landets ledande leverantör av etiketteringssystem.


”Genom skapandet av Ettikettoprintcom för vi inte bara samman Ettiketto och Printcom till en enhet, utan vi för även över utveckling och tillverkning av etiketteringsmaskiner från systerföretaget Fillpak i Svedala till Ettikettoprintcom i Malmö. Detta gör nya Ettikettoprintcom till en helhetsleverantör med fokus på att stötta och lyfta stora varumärken med ännu vassare förpackningsdesign och effektiv tillämpning av etiketter”, skriver VD och koncernchef Philip Schwarz i meddelandet.
(N.B.: Sedan tidigare har Fillpaks produkträttigheter inom fyllnings- och kapsyleringsmaskiner tagits över av Trepak-gruppen - läs här).

I en intervju i ett nyhetsbrev till de anställda säger VD Philip Schwarz att han vill att Ettikettoprintcom ska ta sig högre upp i ”näringskedjan” och uppfattas som mer än ett tryckeri.
”Vi är mer än ett tryckeri, vi är en viktig partner i förpackningsbranschen. Tillsammans med våra kunder skapar vi säljande förpackningar och effektiva processer och därmed är vi också en liten men viktig kugge i den konsumtion, som skapar jobb och välstånd i Sverige”, säger han.

I nybildade Ettikettoprintcoms maskinpark ingår 12 flexotryckpressar med som mest 8 färgverk och med möjlighet till tryck med såväl vatten- som UV-baserad färg. Företaget förfogar också över två digitala tryckpressar för in-line-konvertering samt sex efterbearbetningsmaskiner och fyra stansmaskiner. Man har också egen in-house repro och klichétillverkning samt satsar på effektivare och miljövänligare spillhantering med investering i en Matrix granulator,

Ettikettoprintcom i sin nya form har produktion i Malmö respektive Åtvidaberg på totalt 10.000 kvadratmeter. Tillsvidare kommer man att fortsätta att agera som två legala enheter under namnen Ettikettoprintcom AB (Malmö)och Ettikettoprintcom Åtvidaberg AB.
För 2013 beräknas en omsättning på cirka 210 miljoner kronor och man har för närvarande cirka 100 medarbetare.

Av nyhetsbrevet framgår också att bolaget under ett år producerar 2,5 miljarder etiketter, vilket motsvarar ett 15 centimeter brett band, som sträcker sig två varv runt jorden...


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-04-04

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK