...
Kronfågel och Cardinal Foods bildar kycklingjätte på nordiska marknaden
Leif Bergvall Hansen föreslås bli VD för den nya kycklingjätten.
Per Olof Nyman, VD för Lantmännen

Investmentbolaget CapVest Equity Partner och Lantmännens ekonomiska förening bildar ett nytt ledande bolag inom kycklingmarknaden med 5,4 miljarder svenska kronor i omsättning! Det skriver Lantmännen i ett pressmeddelande.
Det nya bolaget förvärvar Kronfågelgruppen i Sverige och Danmark från Lantmännen och Cardinal Foods AS i Norge från CapMan och bolaget blir Nordens ledande aktör på kycklingmarknaden genom de ingående bolagen Kronfågel, SweHatch och Skånefågel i Sverige, Danpo i Danmark och Cardinal Foods i Norge.


”Livsmedelssektorn är en av våra främsta investeringssektorer eftersom livsmedel alltid är efterfrågat, samtidigt som sektorn erbjuder stora möjligheter till konsolidering och tillväxt. Vi ser det som en god möjlighet att tillsammans med ett kompetent ledningsteam och marknadsledande verksamheter, bygga en plattform som vi kan använda till grund för att växa och expandera, både lokalt och i större skala”, säger Kate Briant, partner på CapVest och blivande ordförande i det nya bolaget.

Till VD för det nya bolaget är föreslagen Leif Bergvall Hansen, som för närvarande är VD för Kronfågelgruppen inom Lantmännen.
”Vårt uppdrag blir även i framtiden att leverera lokalt producerad kyckling av högsta kvalitet till våra kunder. De som jobbar inom Kronfågelgruppen och Cardinal Foods kommer att utveckla och bygga upp Nordens främsta verksamhet inom kycklingproduktion med ett fortsatt starkt fokus på kvalitet, djuromsorg, livsmedelssäkerhet och hållbarhet”, säger Leif Bergvall Hansen.

För Lantmännen innebär affären att man realiserar det värdeskapande som man byggt upp under sin tid som ägare till Kronfågelgruppen.
”Det här är en positiv affär för alla inblandade, där vi skapar en bra grund för ett starkt samlat fokus på kycklingaffären. Det kommer att gynna både ägare, uppfödare, kunder och konsumenter till exempel genom ökade resurser för produktutveckling. Genom att tillsammans med CapVest skapa en ny marknadsledande aktör, får vi också del i den framtida värdetillväxten”, säger Per Olof Nyman, VD för Lantmännen.

I det nya bolaget kommer CapVest att kontrollera 52 procent av rösterna och Lantmännen 48 procent. Transaktionen är villkorad av godkännande från relevanta konkurrensmyndigheter.
Huvudkontorets placering och bolagsnamnet kommer att meddelas senare.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-04-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK