...
Stora Enso väntar ännu på klartecken för sitt massa- och kartongbruk i Kina
Planskiss över Stora Ensos planerade massa- och kartongbruk i södra Kina.

Enligt nyhetsbyrån Six meddelar Mats Nordlander, Stora Ensos Sverigechef och tillika koncernansvarig för affärsområdet Renewable Packaging, i en intervju med nyhetsorganet Reuters att man fortfarande väntar på klartecken från de kinesiska myndigheterna för det stora integrerade kartong- och massabruk (läs här), som Stora Enso planerar att bygga i staden Beihai i Guangxi i södra Kina.

Stora Enso hade räknat med ett godkännande i slutet av förra året, men beslutet har låtit vänta på sig.
Enligt Mats Nordlander är man dock övertygade om att klartecknet kommer och att förseningen är att hänföra till förändringar inom det lokala kinesiska styret.

I Reutersintervjun säger Mats Nordlander också att den globala pappersmarknaden, speciellt inom tryckpapper, kommer att fortsatt vara under press, medan marknaden för förpackningskartong är ljusare med ökad efterfrågan och utrymme för prishöjningar.

Liksom övriga andra bolag inom skogs- och papperssektorn ser Stora Enso fortsatta svagheter inom tryckpapper under årets första kvartal.
"Den här pappersmarknaden har fortsatt att vara väldigt besvärlig. Vi ser att konsumtionen går fortsatt starkt ned på många områden med en efterföljande priserosion. Den trenden har inte avstannat här under våren", säger Mats Nordlander.

För kartongsidan är bilden ljusare och enligt Mats Nordlander ser man en "ganska stark marknad" med möjlighet för prishöjningar inom vissa segment.

Mats Nordlanders analys av läget överensstämmer med de prognoser för årets första kvartalet som Stora Enso angav vid senaste bokslutsrapporten.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-04-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK