...
Nytt Faerch-koncept:
Peel-off-film fungerar som återförslutningsbart lock

Danska Faerch Plast har vid sin brittiska produktionsenhet i Durham utvecklat en ny serie plasttråg för livsmedel och liknande produkter. Trågen är försedda med företagets nya Re-Lock förslutningskoncept, som i princip är en avdragbar så kallad peel-off-film, som även fungerar som återförslutningsbart lock!
Förpackningarna, som är lämpliga för packning med modifierad atmosfär (MAP), finns i flera olika storlekar och former.


Förpackningarna är tillverkade i APET (amorf polyetylentereftalat) och de är avsedda för kyld färdigmat, snacks, frukt, sallad, kallskurna charkuterier, dippsåser etc. Den klara och genomskinliga plasten gör att konsumenterna lätt kan se innehållet och bedöma dess färskhet.

Genom att man kunnat utveckla en stängningsbar peel-off-förslutning behöver plasttrågen inga separata lock, vilket innebär både kostnads- och materialbesparingar.

Faerch Re-Lock-förslutningar finns i tre varianter, som skiljer sig åt på det sätt som peel-off-filmen återförslutes och ”låses” till förpackningstråget (se bilderna!). Gemensamt för alla tre varianterna är att peel-off-filmen inte ska avlägsnas helt utan ska sitta kvar, så att konsumenten med hjälp av filmens självhäftningsförmåga och den aktuella låsningsvarianten kan återförsluta plasttråget.

”Om produkterna i ett Re-Lock-tråg inte förtäres med en gång, så kan konsumenten nu enkelt återförsluta förpackningen med den integrerade peel-off-filmen och ställa in den i kylskåpet. Förpackningen behöver inte ha något separat lock och den behöver heller inte täckas med plast- eller aluminiumfolie. Konsumenten behöver heller inte flytta över de kvarvarande produkterna till andra förvaringskärl”, säger Joe Iannidinardo, VD för Faerch Plast i Storbritannien.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-04-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK